Privatlivspolitik

Du kan få yderligere information om Bentleys privatlivspolitik ved at klikke på rullemenuen herunder.

Hvis du er Bentley-ejer eller allerede kendt af Bentley, kan du til enhver tid opdatere dine kontaktpræferencer på www.My.Bentley.

1. OM OS

Bentley Motors Limited (”vi”, ”os”) er en virksomhed, der er registreret i England og Wales (virksomhedsregistreringsnummer 0992897).

Hos Bentley værdsætter vi dit privatliv og dit ønske om at vide, hvordan dine oplysninger bliver behandlet og anvendt. Vi ønsker at beskytte disse oplysninger. Vi ønsker også at kunne personalisere visse aspekter af din ejeroplevelse og dine besøg på vores digitale indholds- og sociale netværksplatforme, så de bliver mere relevante for dig. For bedre at kunne beskytte dit privatliv har vi udarbejdet denne privatlivspolitik, der beskriver vores procedurer vedrørende oplysninger. Dette gælder de oplysninger, vi indhenter fra og om enkeltpersoner, der har kontakt med Bentley og virksomhedens websites, køretøjer, produkter og tjenester.

Herunder finder du en beskrivelse af de generelle oplysninger, vi indsamler, hvordan vi bruger dem, og hvem vi deler dem med. Denne politik udgør sammen med Vilkår og betingelser og Cookiepolitik for vores website grundlaget for, hvordan vi behandler personoplysninger, vi indhenter fra dig, eller som du giver os.

I forbindelse med denne privatlivsmeddelelse og gældende engelsk lovgivning om beskyttelse af personoplysninger (lovgivningen) er den dataansvarlige Bentley Motors Limited, Pyms Lane, Crewe, Cheshire, CW1 3PL, Storbritannien. Du kan finde kontaktoplysninger under ”12. Sådan kontakter du os” herunder.

2. TYPER OPLYSNINGER, DER INDSAMLES

Oplysninger, du giver os
Du kan give os oplysninger om dig selv eller dit køretøj gennem en række kilder: Bentleys website, brug af andre Bentley-produkter eller tjenester, brug af Bentleys digitale funktioner (herunder sociale medier), produktevents og relaterede events, prøvekørsler, undersøgelser, sociale medieplatforme, deltagelse i reklamekampagner, biludstillinger og vores kundecentre. Vi modtager oplysninger om dig og dit køretøj gennem registrering af køretøjsvedligeholdelse, salg af tilbehør og reservedele samt serviceregistrering og anden registrering, der tilgår os direkte fra din uafhængige Bentley-autoriserede forhandler (”Bentley-forhandler”) eller vores leverandører af tredjepartsydelser. Hvis du bestiller og modtager service gennem en Bentley-konto, modtager vi også oplysning om din foretrukne Bentley-forhandler, de eventuelle interesser, du vælger at dele, samt præferencer og indstillinger for din konto.

Oplysninger, vi indsamler om dig
De typer af oplysninger, Bentley indsamler om dig, er bl.a.:    

• Kontaktoplysninger (f.eks. navn, adresse, telefonnummer, e-mail).

• Oplysninger, du giver os direkte, f.eks. personlige interesser og fotografier.

• Køretøjsinformation (f.eks. stelnummer, mærke, model, år, forhandler, købs- eller leasingdato, købs-/leasingpris, udstyr og servicehistorik).

• Køretøjsdata (f.eks. data vedrørende generel status – advarselslys, forestående service, brændstofniveau, batteriniveau, dæktryk, servicehistorik og fejl- eller problemkoder, driftsdata og andre data vedrørende information om identifikation, stand, udstyr eller kollision).

• Fotografier og andet brugerdefineret indhold, såsom materiale, du indsender til konkurrencer, eller personlige interesser, du tilføjer på sociale netværksplatforme.

• Oplysninger, der indsamles via teknologi, når du besøger vores website.

Hvis du bruger en digital enhed til at aktivere eller få adgang til Bentleys tjenester, kan vi indsamle oplysninger om din specifikke enhed. I forbindelse med dine besøg på vores websites kan vi automatisk indsamle følgende oplysninger:      

• Oplysning om placering. Når du bruger vores tjenester, kan vi indsamle og behandle oplysninger om din faktiske placering. Vi bruger forskellige teknologier til at fastlægge placering, herunder IP-adresse, GPS og andre sensorer.

• Teknisk information. Dette omfatter den internetprotokoladresse (IP-adresse), der anvendes til oprettelse af forbindelse mellem din computer og internettet, dine logindoplysninger, din browsertype og -version, tidszone, type browserplugin og version heraf, operativsystem og -platform.

• Information om din interaktion. Dette omfatter komplet Uniform Resource Locators-clickstream (URL) til, via eller fra vores website (inklusive dato og tidspunkt), de produkter, du har set eller søgt på, sideresponstider, downloadfejl, længden af besøg på bestemte sider, sideinteraktionsinformation (såsom rulning, klik, udfyldning af formularer og mouse-overs) samt de metoder, der bruges til at gå væk fra siden, og de eventuelle telefonnumre, der bruges til at ringe til vores kundeservicenummer. Det omfatter også interaktion i forbindelse med de mails, vi måske sender til dig, og hvor vi overvåger aktiviteten, så vi kan sende dig indhold, der efter vores mening kan være relevant for dig.     

Profilering 
Vi kan bruge de personoplysninger, vi har om dig, til sammen med offentligt tilgængelige oplysninger om dine holdninger/synspunkter vedrørende bestemte emner og dine demografiske data bedre at kunne forstå vores kunder og til at forbedre de produkter og tjenester, vi leverer. Dine personoplysninger sammenkøres kun med andres i forbindelse med statistiske oplysninger og bliver ikke brugt til at sende dig individuelle oplysninger. Der sker ingen automatisk beslutningstagning ved hjælp af dine personoplysninger.

Oplysninger, som vi modtager fra andre kilder. Vi kan modtage oplysninger om dig, hvis du bruger nogen af de andre websites, vi administrerer, eller de andre serviceydelser, vi leverer. Vi har også et tæt samarbejde med tredjeparter (herunder f.eks. forretningspartnere, underleverandører inden for tekniske tjenester samt betalings- og leveringstjenester, reklamenetværk, analyseudbydere, sociale medieplatforme samt søgeinformationsudbydere) og kan modtage oplysninger om dig fra dem.

3. VORES FORPLIGTELSE OVER FOR BØRNS PRIVATLIV

Bentley indsamler ikke bevidst oplysninger fra personer under 13 år og tilbyder ikke informationssamfundstjenester (ISS) (onlinetjenester) direkte til børn. Såfremt vi konstaterer, at vi har indsamlet oplysninger fra et barn under 13 år uden samtykke fra en forælder, sletter vi de pågældende oplysninger. Se afsnittet ”Kontakt os” herunder, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger.

4. BRUG AF OPLSYNINGER

Ind imellem behandler vi oplysninger på den baggrund, at vi har en legitim interesse eller til at administrere en kontakt mellem dig og os. Når dine personoplysninger kræves til kontraktlige formål, kan vi ikke opfylde vores forpligtelser over for dig i henhold til kontrakten uden disse personoplysninger. Vi opbevarer kun oplysningerne, så længe det er nødvendigt for at levere vores tjenester og beskytte vores virksomhed. Vi opbevarer og behandler generelt ikke dine personoplysninger i mere end seks år, eller så længe som du er bilejer, hvis det er længere end seks år. Vi kan bruge de oplysninger, vi indsamler, på flere måder:

• til at levere de produkter og tjenester, du har købt eller anmodet om

• til at yde support til dit køretøj, dine produkter og tjenester

• til at kontakte dig vedrørende dit køretøj, dine produkter og tjenester

• til at analysere, reparere og følge forhold vedrørende service og kvalitet

• til at installere og konfigurere ændringer og opdateringer til dine tjenester

• til at verificere brugere af vores produkter og tjenester

• til at vurdere ydeevnen og sikkerheden for vores køretøjer, produkter og tjenester

• til at forbedre kvaliteten af vores køretøjer, produkter og tjenester

• til at administrere Bentleys website og digitale funktioner samt tilpasse indholdet

• til at bekræfte din berettigelse til visse programmer eller fordele

• til at overholde lovkrav

• til at beskytte Bentleys sikkerhed, ejendom eller rettigheder, bilejere, registrerede brugere, chauffører, passagerer eller andre

• til at forhindre og opdage svindel med eller misbrug af køretøjer, produkter og tjenester

• til at vedligeholde intern registrering

• til markedsføringsformål for at informere dig om relevante produkter og tjenester

• til at finde frem til tendenser og segmenter for vores kunder og vurdere deres præferencer strategisk, så vi kan udvikle nye produkter og tjenester 

• for at blive klogere på offentlighedens og kundernes opfattelse af vores varemærke, produkter og tjenester, så vi kan optimere dem til specifikke kundesegmenter

Vi bruger eller deler også dine oplysninger på en anonymiseret eller samlet måde til formål såsom forskning, analyse, modellering, forbedring af vores produkter eller service samt samlede informationstjenester, såsom trafikmeldinger.

Vi bruger de oplysninger, der gives i forbindelse med anmodning om Bentley-service, til at evaluere dine servicebehov og minde dig om at bestille tid til serviceeftersyn som anført i dine kontaktpræferencer. En Bentley-servicerepræsentant kan kontakte dig via telefon, e-mail, sms, sociale medier, direkte meddelelse eller brev om at bestille tid til service. Din foretrukne Bentley-forhandler kan også få adgang til disse oplysninger med det formål at forberede et serviceeftersyn, indlede kontakt og udføre individuelle tjenester.

Sådan fravælger du markedsføring
Du kan vælge, om du ønsker at modtage markedsføringsinformationer og -tjenester, og du vil blive bedt om at give dit samtykke til at modtage disse informationer. Hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsinformationer, eller hvis du ønsker at opdatere dine præferencer, bedes du kontakte os her eller ved at bruge oplysningerne herunder.

5. VIDEREGIVELSE AF DINE OPLYSNINGER

Vi videregiver ikke disse oplysninger til nogen ud over Bentley Motors Limited, VW Group, vores tilknyttede eller associerede selskaber og vores forhandlere, repræsentationer og licenshavere, serviceudbydere samt andre virksomheder, som Bentley Motors Limited har etableret tjenester hos til din fordel, medmindre det er påkrævet i henhold til loven.  Vi kan videregive dine oplysninger af følgende årsager:

• Til vores autoriserede forhandler- og reparatørnetværk – så du kan få information om servicekrav til dit køretøj, produkttilbagekaldelser og sikkerhedsinformation, garantiinformation, lancering af nye produkter og events.

• Til vores godkendte vejhjælpspartner.

• Til vores godkendte repræsentanter – i de tilfælde, hvor du har givet samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra Bentley og med det formål at give dig besked om nye Bentley-produkter, events og nyheder, der kan have din interesse.

• Til vores postforsendelsesfirma – så du kan få tilsendt Bentley-magasinet.

• Til en udbyder af markedsanalyse – til f.eks. forskning, analyse, modellering, forbedring af produkter eller tjenester.

Vi kan også dele dine oplysninger med udvalgte tredjeparter, herunder analyse- og søgemaskineudbydere, der hjælper os med at forbedre og optimere vores website, annoncører og reklamenetværk samt marketingbureauer, så de kan udvælge og forsyne dig med reklamer eller information om Bentley, der kan have din interesse.  Vores leverandører, som anført i kategorierne herover, kan til enhver tid blive ændret, og af denne årsag – og for at overholde fortrolighedsbestemmelserne i vores handelskontrakter – offentliggør vi ikke en liste over vores individuelle leverandører med navn.      

BEMÆRK:
Såfremt du modtager tjenester fra de af vores partnere, der er anført herover, vil du kunne modtage anmodninger fra disse organisationer om markedsføring af deres produkter eller tjenester direkte. Vi påtager os intet ansvar, når du giver dit samtykke til disse anmodninger – dine rettigheder som registreret hører direkte under disse organisationer. I tilfælde af tvivl bedes du kontakte os for at få yderligere oplysninger.

6. OPBEVARING AF DINE PERSONOPLYSNINGER

De oplysninger, vi indsamler fra dig, kan blive overført til og opbevaret på steder uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) (også underlagt gældende lokaliseringslovgivning). De kan desuden blive behandlet af medarbejdere, der er placeret uden for EØS, men som arbejder for os eller for en af vores leverandører såsom din lokale forhandler. Disse medarbejdere kan bl.a. være beskæftiget med at ekspedere din ordre, behandle dine betalingsoplysninger og levere supportydelser. Vi træffer alle nødvendige forholdsregler til at sikre, at dine oplysninger behandles sikkert og i overensstemmelse med privatlivspolitikken.

Vi opbevarer dine oplysninger sikkert, indtil du giver os anden besked, eller i henhold til gældende engelsk lovgivning om beskyttelse af personoplysninger, medmindre andet er anført.

7. INFORMATIONSSIKKERHED

Vi anvender en række passende tekniske og organisatoriske tiltag til at sikre adgang til og brug af dine personoplysninger samt til at sikre, at de bevarer deres integritet og tilgængelighed. Dette omfatter struktureret adgangskontrol til systemer, netværksbeskyttelse, registrering af indtrængen, fysisk adgangskontrol og uddannelse af personale. Vi foretager desuden anonymisering eller pseudonymisering af personoplysninger i de tilfælde, hvor det er praktisk.  

8. LOVGIVNING OM BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER

Alle de oplysninger, vi indsamler om dig, anvendes og beskyttes af os i henhold til gældende engelsk lovgivning om behandling af personoplysninger og nærværende privatlivspolitik.

9. LINKS TIL TREDJEPARTER

Dette website kan indeholde links til andre websites eller links til at downloade software fra andre websites. Vi er ikke herre over eller ansvarlige for indholdet af privatlivspolitikker for eller sikkerheden på disse websites. Vi anbefaler, at du kontrollerer privatlivs- og sikkerhedspolitikkerne for det enkelte website eller sociale medie, du besøger og/eller tilmelder dig.

10. ADGANG TIL PERSONOPLYSNINGER OG DINE RETTIGHEDER

Du har følgende rettigheder i forhold til den måde, vi behandler personoplysninger om dig. Vi tilstræber at overholde dine rettigheder hurtigst muligt og inden for højst 30 dage.

Ved følgende anmodninger kan du kontakte os via e-mail eller post på:

SubjectAccessRequests@contact.bentleymotors.com

SAR @ Bentley Motors Limited, Parklands, 825a Wilmslow Rd, Didsbury, Manchester, M20 2SN, Storbritannien

Adgang til dine personoplysninger   
Du har ret til at anmode om en kopi af dine personoplysninger, som vi eller vores partnere har om dig. Dette kaldes for ”den registreredes adgang til anmodninger”. Vi opkræver ikke betaling for at behandle denne anmodning, men vi forbeholder os retten til at afvise anmodninger, der er tydeligt grundløse eller gentages. Hvis vi afviser din anmodning, bekræfter vi din ret til at klage til Information Commissioner’s Office (ICO) og til retsmidler, så hurtigt vi kan – og senest inden for en måned.

Når du indsender din anmodning, vil det være en hjælp for os, hvis du angiver, hvilke oplysninger eller behandlingsaktiviteter du specifikt ønsker at se. Du skal desuden kunne dokumentere din identitet. Vi svarer på din anmodning så hurtigt vi kan, men senest inden for en måned efter modtagelsen (medmindre anmodningen er kompleks. I så fald kan der gå yderligere to måneder).          

Slet, begræns eller gør indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger
I visse tilfælde har du ret til at begrænse eller ”blokere” behandling af dine personoplysninger eller til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger. Fra den 25. maj 2018 har du desuden ret til at få dine personoplysninger slettet (kaldes også ”retten til at blive glemt”). Vi har dog ret til at afvise din anmodning, hvis vi har en legitim begrundelse til at beholde oplysningerne. Hvis du har indgået en kontrakt med os, kan du ikke udøve din ret til at blive glemt, eftersom vi har en legitim interesse i at fortsætte behandlingen af dine personoplysninger. Dette omfatter personoplysninger, vi har om dig, og også oplysninger, vi videregiver til vores partnere (se ’VIDEREGIVELSE AF DINE OPLYSNINGER’).          

Dette omfatter:

• Når du har givet samtykke til vores behandling af personoplysningerne, og du ønsker at trække dette samtykke tilbage

NB: Bemærk, at vi kun indhenter dit samtykke til vores markedsføringsaktiviteter, og at du altid nemt kan ændre dine præferencer. 

• Hvis dine personoplysninger ikke længere er nødvendige til det formål, de blev indsamlet til – f.eks. når kontrakten mellem os er udløbet

• Hvis du bestrider nøjagtigheden af de personoplysninger, vi har om dig, og beder os om at begrænse yderligere behandling, indtil nøjagtigheden af personoplysningerne er blevet bekræftet

• Hvis du gør indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, og der ikke er nogen altovervejende legitim interesse for os i at fortsætte behandlingen af dine personoplysninger

• Hvis dine personoplysninger bliver behandlet ulovligt, og du beder os om at begrænse eller slette dine oplysninger

• Hvis du har brug for at begrænse personoplysningerne for at fastslå, udøve eller forsvare et retskrav

• Hvis dine personoplysninger skal slettes for at overholde en lovbestemt pligt

• Hvis de personoplysninger, der behandles, vedrører et barn

Rettelse af dine personoplysninger
Du har ret til at få dine personoplysninger rettet, hvis de er unøjagtige eller ufuldstændige. Dette omfatter oplysninger, vi eller vores partnere har om dig. I mange tilfælde kan du bare ringe eller sende en mail til vores kundeteam på +44 (0)1270 444 450 eller  ContactBentley@contact.BentleyMotors.com, men du kan også kontakte vores databeskyttelsesrådgiver:

DPO@bentley.co.uk

The Data Protection Officer, Bentley Motors Limited, Pyms Lane, Crewe, Cheshire, CW1 3PL, Storbritannien

Vi svarer på din anmodning så hurtigt vi kan, men senest inden for en måned efter modtagelsen (medmindre anmodningen er kompleks. I så fald kan der gå yderligere to måneder).     

Overførsel af dine personoplysninger
Fra den 25. maj 2018 har du ret til at modtage dine personoplysninger i et format, der nemt kan overføres til og anvendes af en anden serviceudbyder. Det kaldes ”dataportabilitet”. Vi opkræver ikke betaling for dette.

Vi leverer de relevante personoplysninger i et format, der er nemt at tilgå med de fleste it-systemer (normalt CSV-format). Vi kan også sende disse oplysninger direkte til en anden serviceudbyder, hvis dette er teknisk muligt.  Vi svarer på din anmodning så hurtigt vi kan, men senest inden for en måned efter modtagelsen (medmindre anmodningen er kompleks. I så fald kan der gå yderligere to måneder).      

Klage til Information Commissioner's Office 
Information Commissioner's Office (ICO) regulerer behandlingen af personoplysninger. Vi er registreret hos ICO som dataansvarlig, og vores registreringsnummer er Z7183951.

Du bedes henvende dig direkte til os i første omgang vedrørende spørgsmål eller klager (se kontaktoplysningerne herover). Hvis du ikke er enig i den måde, vi har behandlet dine oplysninger eller har besvaret dine spørgsmål på, kan du indgive en klage til ICO eller tilsynsmyndigheden på det sted, hvor du har fast bopæl. ICO vil dog som den britiske tilsynsmyndighed være primær tilsynsmyndighed i tilfælde af klager:

ICO's website: https://ico.org.uk/
ICO’s kontaktoplysninger: https://ico.org.uk/global/contact-us/

11. ÆNDRINGER I VORES PRIVATLIVSPOLITIK

Alle de ændringer, vi foretager i vores privatlivspolitik fremover, vil blive meddelt på denne side, og hvor det måtte være relevant, får du også besked via din foretrukne kontaktmetode. Du bedes kontrollere regelmæssigt, om der er eventuelle opdateringer eller ændringer til vores privatlivspolitik. 

12. SÅDAN KONTAKTER DU OS

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller har kommentarer eller spørgsmål til dette website eller vores tjenester, bedes du kontakte vores Brand Communications Team:

+44 (0)1270 653 653

Brand Communications Team, Bentley Motors Limited, Pyms Lane, Crewe, Cheshire, CW1 3PL, Storbritannien

Gældende pr. 25/05/2018.